Kompot z rabarbaru

Oceń ten przepis!

5/5 5 18 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 28 min.

  • Porcje 2

5/5 5 18 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zagotuj 250 ml wody z cukrem, gotuj aż cukier się rozpuści.
  2. Rabarbar umyj (nie obieraj łodyg) i pokrój na około 5 cm kawałki.
  3. Dodaj rabarbar do wody i pogotuj 5 minut.
  4. Pozostaw do ostudzenia, przecedź, dodaj sok z cytryny i schłodzoną wodę mineralną.
  5. Do lemoniady wrzuć kilka plasterków cytryny i listki świeżej mięty.

Opis przepisu:

Apetycznie różowy kompot z rabarbaru, swoim subtelnym słodko-kwaśnym smakiem nie tylko podkreśli smak przygotowanych przez Ciebie potraw, ale również ugasi pragnienie w letnie, upalne popołudnia. Podany w kieliszkach uczyni go eleganckim koktajlem, a w zwykłych szklankach z dodatkiem kostek lodu będzie wyglądać niezwykle orzeźwiająco. Dostępne na wyciągnięcie ręki składniki, prosty przepis w połączeniu z odrobiną czasu zagwarantują Ci niezwykłe przeżycie smakowe. Owocowy, orzeźwiający i gaszący pragnienie kompot jest idealnym pomysłem na napój na letnie, domowe przyjęcia w ogrodzie, pikniki, jak i dodatek do obiadu na co dzień.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?