Indyk w sosie pieczarkowo-serowo-czosnkowym

Oceń ten przepis!

4/5 4 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 40 min.

  • Porcje 4

4/5 4 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filet pokrój na cztery plastry, lekko rozbij.
  2. Pieczarki oczyść i pokrój w plastry, podsmaż z kostką bulionową do odparowania płynu. Dopraw pieprzem. Ostudź.
  3. Serek homogenizowany i ser pleśniowy połącz. Utrzyj lub zmiksuj, dodaj drobno pokrojony czosnek.
  4. Naczynie do zapiekania posmaruj olejem.
  5. Mięso delikatnie dopraw solą i pieprzem, oprósz mąką i rozłóż pojedynczo w naczyniu do zapiekania.
  6. Zimne pieczarki połącz z masą serowo-czosnkową, a następnie rozłóż porcje na mięsie.
  7. Rozgrzej piekarnik do 200°C. Wstaw naczynie i piecz około 40 minut.
  8. Gotową potrawę podaj z ryżem ugotowanym na sypko.

Opis przepisu:

Delikatny, aromatyczny pieczony indyk w sosie pieczarkowo-serowo-czosnkowym najlepiej smakuje podany z sypkim ryżem i sałatką z dojrzałych pomidorów. Podsmażane pieczarki zyskują intensywny smak dzięki kostce Bulionu pieczarkowego z maślaną nutą WINIARY, a całość dopełnia kremowy sos z serka homogenizowanego i sera pleśniowego z dodatkiem świeżego czosnku. Jednym słowem - pyszności!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?