Malinowe serduszka

Oceń ten przepis!

5/5 5 19 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 35 min.

  • Porcje 6

5/5 5 19 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Maliny zmiksuj i przetrzyj przez sito.
  2. Do przetartych malin dodaj przegotowaną wodę, aby otrzymać 375 ml (1 i pół szklanki) musu. Rozpuść w niej galaretkę.
  3. Kiedy ostygnie, dodaj maliny i rozlej do dwóch silikonowych foremek, do kostek lodu w kształcie serduszek. Wstaw do lodówki.
  4. Po stężeniu, ułóż po 6 serduszek na talerzykach, udekoruj świeżymi malinami i listkiem mięty.

Opis przepisu:


Słodki deserek dla ukochanych.
Przepis autorstwa tortownia.pl



Absolutnie wyjątkowy pomysł na drobną słodkość - malinowe serduszka, czyli stężały mus malinowy ze świeżych malin z dodatkiem Galaretki truskawkowy smak WINIARY. Tak przygotowaną masę malinową rozlewamy do silikonowych foremek do lodu, koniecznie w kształcie serduszek. Malinowe serduszka odstawiamy do lodówki tak, by stężały, a następnie dzielimy się nimi z bliskimi!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?