Zupa - krem z pieczonej papryki

Oceń ten przepis!

4/5 4 17 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 40 min.

  • Porcje 4

4/5 4 17 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Papryki umyj, oczyść i piecz w piekarniku przez około 20 minut.
  2. Obierz ze skórki i drobno pokrój 3 sztuki. Jedną paprykę zostaw do dekoracji.
  3. Cebulę i marchew oczyść i pokrój. Podsmaż na maśle.
  4. Zagotuj 3 szklanki wody i rozpuść w niej kostki rosołowe. Dodaj cebulę, marchew i paprykę. Gotuj do miękkości warzyw.
  5. Zmiksuj. Dopraw solą i pieprzem.
  6. Upieczoną paprykę po ostudzeniu pokrój w paski.
  7. Ułóż paski na każdej porcji zupy w talerzach.

Opis przepisu:

Rozgrzewająca, smakowita zupa-krem z pieczonej papryki – idealna na chłodne, jesienne dni. Gotujemy ją na esencjonalnym Rosole drobiowym WINIARY, z dodatkiem podsmażanej na maśle marchewki i cebuli oraz pieczonej w piekarniku czerwonej papryki. Pamiętajmy o tym, by jedną paprykę zostawić do dekoracji. Po zmiksowaniu zupę podajemy w bulionówkach, ozdobioną paskami pieczonej papryki oraz listkami pietruszki lub bazylii.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?