Sałatka z rukolą, serem feta i trukawkami

Oceń ten przepis!

3/5 3 11 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Porcje 4

3/5 3 11 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Sos czosnkowy wymieszaj z jogurtem i miodem. Dopraw solą i pieprzem.
  2. Rukolę ze szpinakiem wyłóż do miski.
  3. Ser feta odsącz z zalewy, posyp pieprzem i obtocz w szczypiorku.
  4. Truskawki umyj, usuń szypułki i pokrój na ćwiartki.
  5. Wymieszaj delikatnie warzywa, truskawki i kostki sera.
  6. Sałatkę polej sosem tuż przed podaniem.

Opis przepisu:

Najlepiej smakuje to, co najpyszniej wygląda. Dlatego dla swoich najbliższych - i tych najmłodszych także, przygotuj kolorowe danie z truskawkami, serem pleśniowym, rukolą i szpinakiem. Idealnie komponuje się z grzankami z razowego pieczywa, z odrobiną masła lub oliwy. Możesz pokroić je w trójkąty lub małe kosteczki, którymi posypiesz sałatkę przed podaniem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?