1

2

Przepisy

Torcik morelowy

5/5 5 22 5 1

przygotowanie: 30 minut

porcje: 16 porcji

266 calories kalorie: 266 kcal / porcja

Torcik morelowy skutecznie ochłodzi (i osłodzi) nas w upalne dni! Zwłaszcza, że przygotowujemy go z soczystych i słodkich moreli - układamy je na gęstej masie serowej, a następnie zalewamy Galaretką brzoskwiniowy smak WINIARY i pozostawiamy torcik morelowy w lodówce tak, by całość stężała. Torcik morelowy podajemy w formie trójkątnych kawałków, a zajadamy go na drugi dzień po przyrządzeniu – wtedy smakuje najlepiej!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Galaretkę rozpuść w 250 ml wody.
  2. Pozostałe dwie w 3 szklankach wody.
  3. Galaretki pozostaw do ostygnięcia.
  4. Masło lub margarynę utrzyj z cukrem i żółtkami, następnie dodaj ser i gęstniejącą pierwszą Galaretkę, dokładnie ucierając.
  5. Przełóż do tortownicy, wstaw do lodówki do stężenia.
  6. Morele przekrój na połowę, usuń pestki.
  7. Morele połóż na masie serowej i zalej pozostałą galaretką.
  8. Ponownie wstawić do lodówki do stężenia.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: