Torcik morelowy

Oceń ten przepis!

5/5 5 24 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Oczekiwanie 2 godz.

  • Porcje 16

5/5 5 24 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jedną galaretkę rozpuść w 250 ml wody. Pozostałe dwie w 3 szklankach wody. Galaretki pozostawić do ostygnięcia.
  2. Masło lub margarynę utrzyj z cukrem i żółtkami, następnie dodaj ser i gęstniejącą pierwszą Galaretkę, dokładnie ucierając.
  3. Przełóż do tortownicy, wstaw do lodówki do stężenia.
  4. Morele przekrój na połowę, usuń pestki. Morele połóż na masie serowej i zalej pozostałą galaretką.
  5. Ponownie wstawić do lodówki do stężenia.

Opis przepisu:

Torcik morelowy skutecznie ochłodzi (i osłodzi) nas w upalne dni! Zwłaszcza, że przygotowujemy go z soczystych i słodkich moreli - układamy je na gęstej masie serowej, a następnie zalewamy Galaretką brzoskwiniowy smak WINIARY i pozostawiamy torcik morelowy w lodówce tak, by całość stężała. Torcik morelowy podajemy w formie trójkątnych kawałków, a zajadamy go na drugi dzień po przyrządzeniu – wtedy smakuje najlepiej!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

  • Saandrikaa
    Torcik pyszny, ale faktycznie spód nie ścina się tak jak powinien. Z uwagi na wcześniejszy taki komentarz dodałam dodatkowo pół galaretki by temu zapobiec i jest ok, ale myślę myślę, że mogłoby być lepiej i lepiej do spodu dodawać dwie całe galaretki, bo te półtorej galaretki to tak na styk żeby się nic nie rozpadało. Poza tym torcik jest naprawdę pyszny i orzeźwiający.
  • dziadek1966
    skorzystałem z przepisu torcik bardzo smaczny ja jestem łasuchem
  • Monika9292
    Chciałabym wiedzieć, gdzie popełniłam błąd gdyż zrobiłam zgodnie z przepisem a mimo to spód się nie stężał :(
  • Evelisa
    Pyszny :)

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?