Sałatka z kurczakiem, brzoskwiniami i rukolą

Oceń ten przepis!

4/5 4 48 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 4

4/5 4 48 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Majonez połącz z jogurtem, dopraw szczyptą soli i cukru, wymieszaj.
  2. Filety z kurczaka pokrój w paseczki, dopraw do smaku solą, pieprzem, papryką i curry. Dodaj olej, wymieszaj. Podsmaż na patelni 8-10 minut, mieszając. Ostudź.
  3. Brzoskwinie odsącz z zalewy i pokrój na cząstki.
  4. Ser pokrój w słupki lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  5. Słonecznik podsmaż na suchej patelni, mieszając aby się nie spalił ok. 5-8 minut.
  6. Połącz składniki sałatki (oprócz słonecznika) z sosem majonezowym, wymieszaj.
  7. Sałatkę przełóż do salaterki, posyp połówkami orzechów. Udekoruj natką pietruszki lub szczypiorkiem. Do sałatki możesz dodać sezonowe owoce: truskawki, maliny.

Opis przepisu:

Coś na ząb, na przekąskę, a także jako samodzielne danie – wystarczy, że przygotujesz chrupiące grzanki z masłem czosnkowym i oliwą. Bardzo kolorowe i pomysłowe danie najlepiej będzie się prezentować w dużych i płaskich miskach lub talerzach. A jeśli masz ochotę urozmaicić pyszną sałatkę, dodaj do niej sezonowe owoce.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?