Mizeria ze śmietaną i koperkiem

Oceń ten przepis!

4/5 4 20 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Porcje 4

4/5 4 20 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ogórki umyj i obierz ze skórki. Następnie pokrój je na plasterki (w przypadku większych sztuk możesz pokroić je na półplasterki).
  2. Do miseczki wlej śmietanę, dodaj sól, pieprz, cukier i sok z cytryny a na końcu wsyp koperek i dokładnie wymieszaj.
  3. Ogórki przełóż do miski i przed samym podaniem polej wcześniej przygotowaną śmietaną.

Opis przepisu:

Miłośnicy zielonych ogórków doskonale wiedzą, jak doskonałym uzupełnieniem obiadu potrafi być mizeria, choć równie dobrze smakuje ona jako samodzielne danie. Dziś przygotowujemy ją tradycyjnie – z dodatkiem śmietany i koperku, ale jeśli wolisz, mizerię możesz przyrządzać także z dodatkami zsiadłego mleka, kefiru, mięty, cebuli, a nawet pomidorów.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?