Chłodnik z barszczu czerwonego

Oceń ten przepis!

5/5 5 14 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 1 godz.

  • Porcje 5

5/5 5 14 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Barszcz czerwony rozpuść w 150 ml wrzącej wody, ostudź.
  2. Warzywa oczyść.
  3. Kefir, jogurt i śmietankę wymieszaj. Wlej zimny barszcz, mieszając rozprowadź.
  4. Ogórki pokrój w kostkę, a rzodkiewki w cienkie cząstki. Koperek i szczypiorek posiekaj.
  5. Wymieszaj wszystkie składniki.
  6. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  7. Wstaw do lodówki do schłodzenia na około 1 godzinę.
  8. Możesz podawać z cząstkami jajek ugotowanych na twardo.

Opis przepisu:

Chłodnik na bazie Barszczu czerwonego Ekspresowej Zupy WINIARY to doskonały pomysł na przygotowanie zimnej i pożywnej zupy, nie tylko na upalne dni. Aby przygotować pyszny chłodnik z barszczu czerwonego, wykorzystaj także kefir, jogurt i śmietankę, a także całe mnóstwo chrupiących, świeżych warzyw: rzodkiewki, koperku, szczypiorku i ogórka. Chłodnik na barszczu czerwonym podawaj dobrze schłodzoną, w bulionówkach lub głębokich talerzach.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?