Zupa nic

Oceń ten przepis!

4/5 4 28 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 45 min.

  • Porcje 4

4/5 4 28 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mleko zagotuj z cukrem (2 łyżki) i Cukrem wanilinowym.
  2. Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na sztywno z pozostałym cukrem.
  3. Na gorące mleko wrzucaj łyżeczką porcje białka, zagotuj, przewróć na drugą stronę i również zagotuj.
  4. Kluseczki z białek wyjmij łyżką cedzakową, odłóż.
  5. Żółtka dokładnie ubij i cienkim strumieniem wlewaj mleko.
  6. Gotową zupę rozlej do talerzy, a na wierzch połóż kluseczki. Zupę możesz podać ze świeżymi truskawkami pokrojonymi na cząstki.

Opis przepisu:

Pyszna zupa na bazie mleka, na słodko. Idealnie nada się na śniadanie, które chętnie zjędzą nawet najmłodsi domownicy. Zupa nic podawana jest z kluseczkami, a jeśli masz pod ręką owoce, dodaj je do zupy. Doskonale dopełnią pyszny smak mlecznej potrawie.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?