Domowy kefir

Oceń ten przepis!

5/5 5 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 5 min.

  • Oczekiwanie 12 godz.

  • Porcje 4

5/5 5 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mleko zagotuj i schłodź do 37°C. Dodaj gotowy kefir i wymieszaj.
  2. Wlej do termosu, szczelnie zamknij i pozostaw na 12 godz.
  3. Po około 12 godzinach kefir jest gotowy. Możesz przechowywać go w lodówce do tygodnia. Dwie łyżki kefiru zachowaj do przygotowania następnej porcji.

Opis przepisu:

Dla wielbicieli nie tylko kefiru, ale również domowych smaków, prosty sposób na przygotowanie specjału. Aby zrobić domowy kefir, wystarczy jedynie zwykły, kupiony kefir oraz tłuste mleko. Idealnie pasuje do codziennych, rodzinnych obiadów.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?