1

2

Przepisy

Sałatka z kurczaka, brzoskwini i mięty

5/5 5 29 5 1

przygotowanie: 25 minut

porcje: 4 porcje

Co powiecie na sałatkę z kurczaka, brzoskwini i mięty? To doskonałe trio, które uzupełnione o mieszankę sałat, szczypiorek i ostrą czerwoną papryczkę, stworzy niepowtarzalną propozycję sałatki, nawet na wystawne przyjęcie. Danie dodatkowo połącz z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY. Sałatkę z kurczaka, z brzoskwinią i miętą możesz traktować jako samodzielne danie obiadowe lub kolację. A jeśli chcesz, aby była jeszcze bardziej pożywna, podaj do niej kromkę ciemnego pieczywa lub młode, małe ziemniaczki z wody.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety z kurczaka posól i posyp pieprzem.
  2. Smaż na lekko złoty kolor z dwóch stron.
  3. Usmażone filety z kurczaka pokrój w poprzek w cienkie paseczki.
  4. Majonez wymieszaj z sosem z brzoskwiń oraz 1/3 drobno pokrojonej świeżej mięty.
  5. Brzoskwinie pokrój w kostkę nie grubszą niż o bokach ok 1 centymetra.
  6. Białą część młodej cebulkę pokrój w plasterki a górną część/szczypior w kawałeczki nie większe jak 0,5 cm.
  7. Ostrą papryczkę drobno pokrój. Sałatę opłucz, osusz i porwij lub pokrój na mniejsze kawałki.
  8. Sałatę wymieszaj z pokrojoną pozostałą miętą, cebulką ze szczypiorkiem oraz ostrą papryczką.
  9. Tak przygotowaną sałatę wyłóż na talerz lub do miseczki i posyp pokrojona brzoskwinią oraz kurczakiem. Suto skrop majonezowym sosem z miętą.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: