Wołowina gotowana z warzywami, podana z chrzanem

Oceń ten przepis!

5/5 5 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 4

5/5 5 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Wołowinę gotuj w wodzie z dodatkiem Rosołu wołowego, liściem laurowym i ziarnami pieprzu.
  2. W połowie gotowania dodaj obraną marchew, seler, pietruszkę oraz upieczoną na ogniu cebulę i obrane ziemniaki (zwróć uwagę, aby warzywa i ziemniaki się nie rozgotowały i ewentualnie wyjmij je wcześniej).
  3. Dodaj kapustę włoską oraz rozmrożony groszek.
  4. Gdy warzywa będą miękkie odcedź je z Rosołu, wystudź i pokrój: marchew i seler w plasterki, seler i kapustę w kostkę. Cebulę wyrzuć.
  5. Wołowinę po ugotowaniu delikatnie wyjmij i pokrój w plastry.
  6. Centralnie na głębokim talerzu ułóż wszystkie warzywa w formie stożka, na niego nałóż plaster wołowiny, a wokół ziemniaki przekrojone wzdłuż na pół.
  7. Całe danie zalej niewielką ilością esencjonalnego, przecedzonego przez gęste sitko gorącego Rosołu i posyp natką pietruszki.
  8. Odciśnięty z nadmiaru octu chrzan połącz ze śmietanką i podaj w oddzielnym naczyniu.

Opis przepisu:

Wołowina gotowana z warzywami doskonale smakuje podana z tartym chrzanem ze śmietaną. Mięso gotujemy w aromatycznym Rosole wołowym WINIARY z  listkiem laurowym i pieprzem oraz dodatkiem włoszczyzny, ziemniaków i zielonego groszku. Plastry wołowiny podajemy na pokrojonych warzywach, podlane gorącym Rosołem i posypane natką pietruszki. Chrzan ze śmietaną podajemy w osobnych miseczkach.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?