Zrazy zawijane po wielkopolsku

Oceń ten przepis!

5/5 5 20 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 42 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 10 min.

  • Porcje 4

5/5 5 20 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kotlety rozbij cienko. Oprósz je przyprawą JARZYNKA i pieprzem.
  2. Obierz cebulę. Cebulę i boczek pokrój w kostkę. Chleb rozkrusz.
  3. Na płatach mięsa rozłóż cebulę, boczek i chleb. Mięso zwiń w rolady.
  4. Na patelni rozgrzej olej. Rolady podsmaż aż się zarumienią.
  5. Dolej szklankę zimnej wody i wrzuć kostkę rosołu drobiowego. Duś całość przez 60 minut.
  6. Sos możesz zagęścić zawiesiną z wody i mąki (łyżeczka mąki na 2 łyżki wody).

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?