Sałatka z brzoskwiniami i tuńczykiem

Oceń ten przepis!

5/5 5 9 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 4

5/5 5 9 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ryż ugotuj, ostudź.
  2. Sos chrzanowy połącz z sokiem z cytryny.
  3. Brzoskwinie pokrój w kostkę.
  4. Tuńczyka odsącz z zalewy.
  5. Ryż wymieszaj z brzoskwiniami, tuńczykiem, olejem i natką pietruszki. Dodaj Sos chrzanowy.
  6. Dopraw solą i pieprzem.
  7. Sałatkę podawaj udekorowaną listkami natki.

Opis przepisu:

Sałatka z brzoskwiniami i tuńczykiem to lekki posiłek, który łączy wartościowe produkty codziennej diety – ryż, mięso tuńczyka i owoce. Sałatka z brzoskwiniami jest niezwykle pożywna, a jej przyrządzenie – dziecinnie proste: ryż, brzoskwinie oraz tuńczyka łączymy, a do całości dodajemy Sos chrzanowy WINIARY, natkę pietruszki i sok z cytryny. Sałatka z brzoskwiniami i tuńczykiem poleca się na zdrową kolację!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?