1

2

Przepisy

Medaliony na grzankach

4/5 4 10 5 1

przygotowanie: 0 minut

Nieco francuskiej finezji: chrupiące grzanki z soczystymi polędwiczkami i papryką, smażonymi na oliwie z oliwek z dodatkiem ziół prowansalskich.

składniki:

Przygotowanie:

  1. Polędwicę pokrój na plastry o grubości ok. 2 cm, skrop Przyprawą w płynie, oprósz solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
  2. Na patelni rozgrzej masło z oliwą z oliwek i smaż mięso na rumiano z obu stron.
  3. Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne, pokrój w paski, obsmaż na tłuszczu ze smażenia mięsa doprawiając ziołami prowansalskimi.
  4. Bagietkę pokrój w ukośne kromki, posmaruj masłem, piecz w piekarniku, żeby były chrupiące.
  5. Układaj na bagietce plasterki mięsa, paprykę, udekoruj kukurydzą i natką pietruszki (możesz ją zastąpić kolendrą).
  6. Dopraw szczyptą słodkiej papryki.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: