Gołąbki z ryby w sosie neapolitańskim

Oceń ten przepis!

4/5 4 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Oczekiwanie 27 min.

  • Porcje 4

4/5 4 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety rybne zmiel w maszynce do mielenia mięsa.
  2. Jajka (2 sztuki) ugotuj na twardo i drobno pokrój.
  3. Obierz cebulę, pokrój w bardzo drobną kostkę i usmaż na rozgrzanym oleju.
  4. Szpinak umyj i drobno pokrój.
  5. Zmielone filety z ryby wymieszaj z surowym jajkiem oraz solą, białym pieprzem, pokrojonym szpinakiem, przesmażoną cebulą i pokrojonym jajkiem.
  6. Tak przygotowany farsz rybny zawiń w sparzone liście zielonej kapusty i ściśle ułóż w rondelku.
  7. Wodę (500 ml) wymieszaj z Sosem , a następnie wlej do gołąbków z farszem rybnym.
  8. Duś na wolnym ogniu pod przykryciem przez 10-15 minut.
  9. Tak przygotowane gołąbki wraz z sosem podawaj z gotowanymi ziemniakami lub ryżem lub kaszą jęczmienną.

Opis przepisu:

Wielbiciele ryb z pewnością nie przepuszczą okazji, by spróbować, jak smakują gołąbki z ryby w sosie neapolitańskim. Delikatny farsz rybny przygotowujemy z mielonego fileta rybnego, z dodatkiem podsmażonej cebuli, jajek na twardo i świeżego szpinaku. A potem zawijamy w liście kapusty i dusimy w aromatycznym Sosie Neapolitańskim Italia WINIARY. Gotowe gołąbki dekorujemy natką pietruszki i podajemy z ziemniakami puree, porcją ryżu lub kaszą jęczmienną.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?