Farfalle z pomidorkami, rucollą i sosem serowym

Oceń ten przepis!

5/5 5 31 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 5 min.

  • Porcje 4

5/5 5 31 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pomidorki umyj i pokrój na połówki wzdłuż, a następnie przesmaż na rozgrzanej oliwie z oliwek nie dłużej niż 1 minutę.
  2. Na koniec smażenia dodaj opłukaną i osuszoną rucollę. Wymieszaj, dopraw solą i pozostaw z ciepłym miejscu.
  3. Makaron ugotuj na półtwardo w lekko osolonej wodzie. Pod koniec gotowania makaronu, zacznij przygotowywać Sos.
  4. Zawartość opakowania dokładnie rozprowadź w 200 ml zimnej wody. Podstaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 2 minuty, często mieszając.
  5. Odstaw z ognia, dodaj 50 ml śmietanki i dokładnie wymieszaj.
  6. Do gorącego sosu dodaj makaron. Pod koniec mieszania dodaj pomidorki z rucolą i bardzo delikatnie wymieszaj.
  7. Przełóż na duży płaski talerz i posyp tartym serem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?