1

2

Przepisy

Łagodna potrawka indyka z warzywami

5/5 5 5 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 4 porcje

320 calories kalorie: 320 kcal / porcja

Łagodna potrawka z indyka z warzywami w gęstym, śmietanowo-cytrynowym sosie to świetne danie na pożywny, a przy tym lekkostrawny obiad. Mięso z piersi indyczej jest wyjątkowo wartościowe, chude i bardzo smaczne, doskonale komponuje się warzywami, duszonymi w Bulionie grzybowym z borowikami WINIARY. Danie podajemy z ryżem i marchewką z groszkiem.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Bulion grzybowy z borowikami WINIARY rozpuść w 3 szklankach wody, dodaj mięso i warzywa, gotuj 30 minut. Ostudź, pokrój w kostkę.
  2. Masło rozpuść, dodaj mąkę wymieszaj, przesmaż chwilę (nie zrumieniaj).
  3. Rozprowadź rosołem, w którym gotowało się mięso. Zagotuj, dodaj mięso.
  4. Śmietanę połącz z żółtkiem, dodaj do potrawki (nie gotuj).
  5. Przed podaniem posyp natką pietruszki.
  6. Podaj z ryżem i marchewką z groszkiem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: