Łagodna potrawka indyka z warzywami

5/5 5 5 5 1
5/5 5 5 5 1
  • Przygotowanie: 26 min.

  • Oczekiwanie: 40 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Bulion grzybowy z borowikami WINIARY rozpuść w 3 szklankach wody, dodaj mięso i warzywa, gotuj 30 minut. Ostudź, pokrój w kostkę.
  2. Masło rozpuść, dodaj mąkę wymieszaj, przesmaż chwilę (nie zrumieniaj).
  3. Rozprowadź rosołem, w którym gotowało się mięso. Zagotuj, dodaj mięso.
  4. Śmietanę połącz z żółtkiem, dodaj do potrawki (nie gotuj).
  5. Przed podaniem posyp natką pietruszki.
  6. Podaj z ryżem i marchewką z groszkiem.

Opis przepisu:

Łagodna potrawka z indyka z warzywami w gęstym, śmietanowo-cytrynowym sosie to świetne danie na pożywny, a przy tym lekkostrawny obiad. Mięso z piersi indyczej jest wyjątkowo wartościowe, chude i bardzo smaczne, doskonale komponuje się warzywami, duszonymi w Bulionie grzybowym z borowikami WINIARY. Danie podajemy z ryżem i marchewką z groszkiem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?