Pieczarkowa z pulpecikami

Oceń ten przepis!

5/5 5 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 2

5/5 5 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Rosół rozpuść w 1 litrze wrzątku.
  2. Mięso zmiel w maszynce do mięsa, połącz z natką pietruszki, dopraw solą i pieprzem.
  3. Uformuj pulpeciki wielkości wiśni.
  4. Do gotującego się rosołu wrzucaj pulpeciki i gotuj przez około 20 minut, wyjmij na talerz.
  5. Zawartość opakowania Zupy pieczarkowej Jak u Mamy dokładnie rozprowadź w 500 ml zimnej wody.
  6. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
  7. Gotuj na małym ogniu przez 8 minut, od czasu do czasu mieszając.
  8. Do zupy dodaj szpinak pokrojony w paski i śmietankę, zagotuj.
  9. Pulpeciki przełóż do bulionówek i zalej zupą.

Opis przepisu:

Pachnącą, pożywną pieczarkową z pulpecikami przygotujemy łatwo dzięki Zupie pieczarkowej Jak u Mamy, do której wystarczy dodać tylko pokrojony w paski szpinak i śmietankę. A pulpeciki z indyka formujemy w wilgotnych dłoniach (żeby mięso się nie kleiło) i gotujemy w esencjonalnym Rosole drobiowym Kogutek. Podajemy z zupą, posypaną natką pietruszki - solo lub z tostem z pełnoziarnistego, ciemnego pieczywa.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?