Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Gulasz z indyka

Oceń ten przepis!

4/5 4 29 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 50 min.

  • Porcje 4

4/5 4 29 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso pokrój w kostkę.
  2. Cebule obierz, pokrój w kostkę, podsmaż na oleju razem z mięsem.
  3. POMYSŁ NA… wsyp do 0,5 litra zimnej wody, dokładnie wymieszaj i połącz z mięsem.
  4. Duś przez około 50 minut.
  5. Dopraw posiekaną papryczką chilli.

Opis przepisu:

Choć gulasz stanowi tradycyjne danie kuchni węgierskiej, doczekał się wielu nowych odsłon, które nieco lepiej pasują do współczesnego stylu życia. Ciekawą alternatywą dla klasyki jest przepis na gulasz z indyka. Mięso drobiowe ma dużo białka i niewiele tłuszczu, więc jest idealnym rozwiązaniem dla osób dbających o linię i zdrowie. Podsmażana cebulka, pikantny akcent papryczki chili w połączeniu z POMYSŁEM NA… Gulasz z mięsem z indyka WINIARY stworzą pyszne danie na co dzień i od święta.

Gulasz z piersi indyka nie wymaga szczególnych zdolności kulinarnych ani poświęcenia dużej ilości czasu. Przygotuj większą porcję, by mieć smaczny obiad na dwa dni. Na początek pokrój mięso w kostkę. Cebulki obierz i również pokrój w kostkę, po czym podsmaż razem z drobiem. Sos z indyka wykończysz, dodając POMYSŁ NA… Gulasz z mięsem z indyka. Do pół litra wody wsyp zawartość torebki, a następnie dokładnie wymieszaj i wlej do gotującego się mięsa.

Całość duś jeszcze przez około 50 minut. Na koniec dopraw gulasz z mięsa indyka posiekaną świeżą papryczką chili. Podawaj z ziemniakami – mogą być gotowane, podsmażone lub w formie puree. Gulasz świetnie smakuje też z pieczywem. Jego smaku dopełni łagodna surówka z białej kapusty, kukurydzy i ananasa lub klasyczna zielona sałata z odrobiną śmietany.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?