Gulasz z indyka

4/5 4 14 5 1

przygotowanie: 30 min

oczekiwanie: 50 min

porcje: 4 porcje

306 calories kalorie: 306 kcal / porcja

Doskonały POMYSŁ NA... Gulasz z mięsem z indyka, z podsmażaną cebulką i akcentem świeżej papryczki chilli. Można podać go z ziemniakami (z wody, puree lub z patelni) albo z pieczywem. Do tego miska zielonej sałaty ze śmietaną lub łagodna surówka z białej/ pekińskiej kapusty z kukurydzą i ananasem.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso pokrój w kostkę.
  2. Cebule obierz, pokrój w kostkę, podsmaż na oleju razem z mięsem.
  3. POMYSŁ NA… wsyp do 0,5 litra zimnej wody, dokładnie wymieszaj i połącz z mięsem.
  4. Duś przez około 50 minut.
  5. Dopraw posiekaną papryczką chilli.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.