Gulasz z indyka

Oceń ten przepis!

4/5 4 26 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 50 min.

  • Porcje 4

4/5 4 26 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso pokrój w kostkę.
  2. Cebule obierz, pokrój w kostkę, podsmaż na oleju razem z mięsem.
  3. POMYSŁ NA… wsyp do 0,5 litra zimnej wody, dokładnie wymieszaj i połącz z mięsem.
  4. Duś przez około 50 minut.
  5. Dopraw posiekaną papryczką chilli.

Opis przepisu:

Doskonały POMYSŁ NA... Gulasz z mięsem z indyka, z podsmażaną cebulką i akcentem świeżej papryczki chilli. Można podać go z ziemniakami (z wody, puree lub z patelni) albo z pieczywem. Do tego miska zielonej sałaty ze śmietaną lub łagodna surówka z białej/ pekińskiej kapusty z kukurydzą i ananasem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?