1

2

Przepisy

Zupa pomidorowa z suszonymi pomidorami

5/5 5 4 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 10 minut

porcje: 3 porcje

163 calories kalorie: 163 kcal / porcja

Nieco włoskiej finezji - kremowa Zupa Pomidorowa Nasza Specjalność z suszonymi pomidorami i serem mascarpone, który nadaje jej łagodną, śmietankową nutę. Jeśli chcemy, by zupa była bardziej pożywna, możemy podać ją z tostem z pszennego pieczywa lub białym ryżem. Zupę dekorujemy świeżym listkiem bazylii lub posypujemy np. prażonymi ziarnami słonecznika czy pestkami dyni.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zawartość opakowania rozprowadź w 750 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, ciągle mieszając.
  2. Pomidory pokrój w kostkę, dodaj do zupy, zmiksuj.
  3. Mascarpone połącz z zupą, zmiksuj.
  4. Rozlej do bulionówek.
  5. Udekoruj listkiem bazylii.

1 wskazówka do przepisu

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: