Zupa pomidorowa z suszonymi pomidorami

Oceń ten przepis!

5/5 5 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 18 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 3

5/5 5 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zawartość opakowania rozprowadź w 750 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, ciągle mieszając.
  2. Pomidory pokrój w kostkę, dodaj do zupy, zmiksuj.
  3. Mascarpone połącz z zupą, zmiksuj.
  4. Rozlej do bulionówek. Udekoruj listkiem bazylii.

Opis przepisu:

Nieco włoskiej finezji - kremowa Zupa Pomidorowa Nasza Specjalność z suszonymi pomidorami i serem mascarpone, który nadaje jej łagodną, śmietankową nutę. Jeśli chcemy, by zupa była bardziej pożywna, możemy podać ją z tostem z pszennego pieczywa lub białym ryżem. Zupę dekorujemy świeżym listkiem bazylii lub posypujemy np. prażonymi ziarnami słonecznika czy pestkami dyni.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?