Zupa brokułowa z fetą i prażonymi migdałami

Oceń ten przepis!

3/5 3 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 16 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 2

3/5 3 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Brokuł oczyść, podziel na różyczki i wrzuć do wrzącej posolonej wody, dodaj cukier. Gotuj na wolnym ogniu na 3-5 minuty. Odsącz, przelej zimną wodą.
  2. Zawartość opakowania Zupy Brokułowej Bukiet Warzyw dokładnie rozprowadź w 500 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając.
  3. Czosnek oczyść i pokrój w drobna kostkę. Dodaj do zupy, dopraw pieprzem.
  4. Fetę pokrój w kostkę.
  5. Zupę rozlej do bulionówek, podaj z fetą, różyczkami brokuła i płatkami.

Opis przepisu:

Prosta, a zarazem elegancka zupa z fetą i prażonymi migdałami. Wyborna Zupa Brokułowa Bukiet Warzyw z różyczkami brokuła i nutą czosnku, posypana chrupkimi płatkami migdałów tworzy przyjemną kompozycję smakową z kawałkami słonej fety.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?