Krem brokułowy z grzankami czosnkowymi

Oceń ten przepis!

5/5 5 13 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 2

5/5 5 13 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zawartość opakowania Zupy Brokułowej Bukiet Warzyw dokładnie rozprowadź w 500 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając.
  2. Dodaj mleczko kokosowe i imbir, a następnie zmiksuj.
  3. Kromki bagietki zrumień w opiekaczu lub piekarniku. Skrop oliwą i natrzyj ząbkiem czosnku.
  4. Zupę rozlej do bulionówek, podaj z grzankami, udekorowaną natką pietruszki.

Opis przepisu:

Aksamitny krem brokułowy z grzankami czosnkowymi świetnie nadaje się na szybki, pożywny lunch domowy. Wystarczy, że do Zupy Brokułowej Bukiet Warzyw dodamy mleczko kokosowe oraz świeży imbir i zmiksujemy. Gotowe! Do tego chrupiące, rumiane grzanki czosnkowe. Kto lubi, może posypać zupę ziarnami słonecznika lub pestkami dyni, uprażonymi lekko na suchej teflonowej patelni.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?