1

2

Przepisy

Soczysta pierś kurczaka w ziołach prowansalskich

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 15 minut

porcje: 4 porcje

199 calories kalorie: 199 kcal / porcja

Doskonały POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczysta pierś z kurczaka w ziołach prowansalskich pomoże Ci zamienić zwykłego fileta w przepyszne danie z patelni. Gotowe mięso możesz podać na gorąco -na przykład z porcją ryżu i surówką lub smażonymi ziemniaczkami i śmietanowym sosem. Pyszne także na zimno - ze świeżą bagietką, majonezem, sałatą i plasterkami pomidora.

Spróbuj także z sosem estragonowym na Kremowej Bazie do jasnych sosów WINIARY >>

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Rozgrzej patelnię (najlepiej teflonową), nie dodawaj tłuszczu.
  2. Lekko rozbij pierś kurczaka (ok. 150 g) na grubość 1,5 – 2 cm.
  3. Umieść pierś na jednej połowie pergaminu, drugą połową przykryj mięso od góry.
  4. Zawinięte w pergamin mięso połóż na rozgrzanej wcześniej patelni bez dodatku tłuszczu. Smaż na średnim ogniu (50% mocy kuchenki gazowej lub elektrycznej) 5 minut z każdej strony.
  5. Przełóż całość na talerz, wyrzuć pergamin.
  6. Podawaj z ryżem i surówką.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: