Ryba w sosie śmietanowo-koperkowym

Oceń ten przepis!

4/5 4 54 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 4

4/5 4 54 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zawartość torebki dokładnie wymieszaj ze śmietanką i 50 ml wody.
  2. Doprowadź do wrzenia i zdejmij z ognia.
  3. Filety ze świeżej lub częściowo rozmrożonej, odsączonej, nie osolonej ryby ułóż w naczyniu żaroodpornym. Zalej przygotowanym POMYSŁEM NA...
  4. Piecz w piekarniku w otwartym naczyniu (180°C z termoobiegiem, 200°C bez termoobiegu) świeżą rybę 25 minut, częściowo rozmrożoną 30 minut.
  5. Podawaj z ryżem i mizerią.

Opis przepisu:

WINIARY POMYSŁ NA... Rybę w sosie śmietanowo-koperkowym pomoże Ci szybko i łatwo przyrządzić pyszną rybę z piekarnika. Danie udaje się doskonale zarówno z ryby świeżej, jak i mrożonej. Przepyszne z ryżem i mizerią lub młodymi ziemniakami z wody i zieloną sałatą.

Spróbuj także z sosem koperkowym na Kremowej Bazie do jasnych sosów WINIARY >>

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?