1

2

Przepisy

Ryba w sosie śmietanowo-koperkowym

4/5 4 30 5 1

przygotowanie: 25 minut

porcje: 4 porcje

196 calories kalorie: 196 kcal / porcja

WINIARY POMYSŁ NA... Rybę w sosie śmietanowo-koperkowym pomoże Ci szybko i łatwo przyrządzić pyszną rybę z piekarnika. Danie udaje się doskonale zarówno z ryby świeżej, jak i mrożonej. Przepyszne z ryżem i mizerią lub młodymi ziemniakami z wody i zieloną sałatą.

Spróbuj także z sosem koperkowym na Kremowej Bazie do jasnych sosów WINIARY >>

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zawartość torebki dokładnie wymieszaj ze śmietanką i 50 ml wody.
  2. Doprowadź do wrzenia i zdejmij z ognia.
  3. Filety ze świeżej lub częściowo rozmrożonej, odsączonej, nie osolonej ryby ułóż w naczyniu żaroodpornym. Zalej przygotowanym POMYSŁEM NA...
  4. Piecz w piekarniku w otwartym naczyniu (180°C z termoobiegiem, 200°C bez termoobiegu) świeżą rybę 25 minut, częściowo rozmrożoną 30 minut.
  5. Podawaj z ryżem i mizerią.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: