Kurczak z pieczarkami

Oceń ten przepis!

5/5 5 8 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 27 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 4

5/5 5 8 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso dokładnie umyj i pokrój w cienkie paseczki.
  2. Pieczarki obierz i pokrój w cienki paseczki.
  3. Pokrojone mięso i pieczarki podsmaż osobno na gorącym oleju.
  4. Zawartość opakowania dokładnie wymieszaj z 200 ml śmietanki i 200 ml wody. Dodaj do mięsa i pieczarek. Zagotuj ciągle mieszając.
  5. Duś pod przykryciem na małym ogniu przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
  6. Podawaj z ryżem lub ziemniaki oraz sałatką z warzyw.

Opis przepisu:

Pyszny POMYSŁ NA... kurczaka z pieczarkami w wybornym sosie na śmietance to idealne szybkie danie obiadowe. Do tego porcja ryżu lub ziemniaków puree oraz miska lodowej sałaty ze śmietaną lub zielonym ogórkiem z ziołowym Sosem z Domowego Ogródka.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?