Ciasteczka majonezowe

Oceń ten przepis!

5/5 5 20 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 10

5/5 5 20 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Masło utrzyj z Majonezem, dodaj stopniowo cukier, sól i cukier wanilinowy. Następnie dodaj jajko.
  2. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawaj do masy maślanej.
  3. Ciasto schłodź lodowce przez około 30 minut.
  4. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i wyciskaj szprycą ciastka.
  5. Piekarnik rozgrzej do 200 stopni C. Wstaw blachę z ciastkami i piecz 15 minut. Ostudź
  6. Ciastka przed pieczeniem możesz posypać wiórkami kokosowymi.

Opis przepisu:

Chrupiące ciasteczka majonezowe to prawdziwa gratka dla miłośników słodkości. Maślane ciasto, z dodatkiem Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, z delikatną nutką Cukru wanilinowego WINIARY i dodatku Proszku do pieczenia WINIARY wyrabiamy szybko i schładzamy przez pół godziny w lodówce - dzięki temu po upieczeniu będzie jednocześnie miękkie i kruche. Ciasto schładzamy zawinięte szczelnie w foliowy woreczek, aby nie chłonęło lodówkowych zapachów. Kto lubi, może ciasteczka przed pieczeniem posypać wiórkami kokosowymi lub ziarnami słonecznika.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?