1

2

Przepisy

Ciasteczka majonezowe

5/5 5 10 5 1

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 10 porcji

430 calories kalorie: 430 kcal / porcja

Chrupiące ciasteczka majonezowe to prawdziwa gratka dla miłośników słodkości. Maślane ciasto, z dodatkiem Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, z delikatną nutką Cukru wanilinowego wyrabiamy szybko i schładzamy przez pół godziny w lodówce - dzięki temu po upieczeniu będzie jednocześnie miękkie i kruche. Ciasto schładzamy zawinięte szczelnie w foliowy woreczek, aby nie chłonęło lodówkowych zapachów. Kto lubi, może ciasteczka przed pieczeniem posypać wiórkami kokosowymi lub ziarnami słonecznika.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Masło utrzyj z Majonezem, dodaj stopniowo cukier, sól i Cukier wanilinowy.
  2. Następnie dodaj jajko.
  3. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawaj do masy maślanej.
  4. Ciasto schłodź lodowce przez około 30 minut.
  5. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i wyciskaj szprycą ciastka.
  6. Piekarnik rozgrzej do 200 st.C.
  7. Wstaw blachę z ciastkami i piecz 15 minut. Ostudź.
  8. Ciastka przed pieczeniem możesz posypać wiórkami kokosowymi.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: