1

2

Przepisy

Barszcz biały ogórkowy

5/5 5 3 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 5 porcji

219 calories kalorie: 219 kcal / porcja

Barszcz biały ogórkowy to pomysł na wielkanocna zupę, choć nie tylko ;) Wykorzystaj Barszcz biały Nasza Specjalność WINIARY, dzięki któremu Twoje danie będzie aromatyczne i pyszne. Uzupełni je chrzan, biała kiełbasa, ugotowane na twardo jajko i kwas z ogórków kiszonych. To iście świąteczne danie, którym możesz się szczycić na wielkanocnym stole. Proponujemy podanie z chlebem i  ziemniakami.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kiełbasę białą umyj, zalej 1 l wody, dodaj listek laurowy, pieprz, ziele angielskie, czosnek, gotuj wszystko 15 min na małym ogniu.
  2. Następnie dodaj chrzan, kwas z kiszonych ogórków i Barszcz biały rozprowadzony w 1 szklance zimnej wody. Gotuj przez 10 minut mieszając.
  3. Kiełbasę wyjmij, pokrój i wrzuć do garnka.
  4. Śmietankę rozprowadź z gorącym barszczem, dokładnie wymieszaj i wlej do garnka. Dopraw do smaku przyprawą ZIARENKA SMAKU.
  5. Jajka pokrój na cząstki.
  6. Barszcz rozlej na talerze, dodaj cząstki jajek i natkę pietruszki.
  7. Podaj z ziemniakami lub chlebem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: