Barszcz biały ogórkowy

Oceń ten przepis!

5/5 5 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 5

5/5 5 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kiełbasę białą umyj, zalej 1l wody. Dodaj listek laurowy, pieprz, ziele angielskie i czosnek. Gotuj wszystko 15 minut na małym ogniu.
  2. Następnie dodaj chrzan, kwas z kiszonych ogórków i Barszcz biały rozprowadzony w 1 szklance zimnej wody. Gotuj przez 10 minut mieszając.
  3. Kiełbasę wyjmij, pokrój i wrzuć do garnka.
  4. Śmietankę rozprowadź z gorącym barszczem, dokładnie wymieszaj i wlej do garnka. Dopraw do smaku przyprawą ZIARENKA SMAKU.
  5. Jajka pokrój na cząstki.
  6. Barszcz rozlej na talerze, dodaj cząstki jajek i natkę pietruszki.
  7. Podaj z ziemniakami lub chlebem.

Opis przepisu:

Barszcz biały ogórkowy to pomysł na wielkanocna zupę, choć nie tylko ;) Wykorzystaj Barszcz biały Nasza Specjalność WINIARY, dzięki któremu Twoje danie będzie aromatyczne i pyszne. Uzupełni je chrzan, biała kiełbasa, ugotowane na twardo jajko i kwas z ogórków kiszonych. To iście świąteczne danie, którym możesz się szczycić na wielkanocnym stole. Proponujemy podanie z chlebem i  ziemniakami.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?