1

2

Przepisy

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Węgorza oczyść i dokładnie opłucz.
  2. Włoszczyznę obierz, opłucz i pokrój w kostkę.
  3. Rybę i warzywa włóż do garnka, zalej zimną wodą i gotuj ok. 10 minut.
  4. Rybę wyjmij z wywaru i ostudź. Schłódź w lodówce.
  5. Schłodzonego węgorza pokrój w centymetrową kostkę.
  6. Pokrojoną rybę włóż do wywaru.
  7. Zupę zagotuj z dodatkiem Przyprawy do Zup Winiary.
  8. Przypraw do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
  9. Makaron ugotuj w lekko osolonym wrzątku.
  10. Do talerzy lub miseczek (kokilek) włóż makaron i wlej gorącą zupę.
  11. Posyp posiekaną natką pietruszki.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: