Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Rosół z węgorza

  • czas Łączny czas: 20 min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Węgorza oczyść i dokładnie opłucz.
  2. Włoszczyznę obierz, opłucz i pokrój w kostkę.
  3. Rybę i warzywa włóż do garnka, zalej zimną wodą i gotuj ok. 10 minut.
  4. Rybę wyjmij z wywaru i ostudź. Schłódź w lodówce.
  5. Schłodzonego węgorza pokrój w centymetrową kostkę.
  6. Pokrojoną rybę włóż do wywaru.
  7. Zupę zagotuj z dodatkiem Przyprawy do Zup Winiary.
  8. Przypraw do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
  9. Makaron ugotuj w lekko osolonym wrzątku.
  10. Do talerzy lub miseczek (kokilek) włóż makaron i wlej gorącą zupę.
  11. Posyp posiekaną natką pietruszki.
Konkurs Daj słoikom drugie życie
Kalorie: - kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Rosół z węgorza
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Rosół z węgorza

Wydrukuj przepis

Rosół z węgorza

Zgłoś przepis do moderacji