Krem z pora i jabłek

Oceń ten przepis!

5/5 5 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 6

5/5 5 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Białe części pora pokrój na plasterki i duś 5 minut na maśle, w rondlu z przykrywką, na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając.
  2. Marchew, ziemniaki i jabłka obierz i pokrój w kostkę. Dodaj je do pora. Wlej 0,5 litra wody i dopraw przyprawą JARZYNKA.
  3. Duś warzywa na małym ogniu, pod przykryciem przez około 20 minut, aż warzywa będą miękkie. Całość zmiksuj.
  4. Przelej z powrotem do rondla i dodaj sok jabłkowy.
  5. Całość podgrzej jeszcze raz na średnim ogniu przez 10 minut.
  6. Posiekaj szczypiorek i natkę pietruszki i posyp nimi porcje zupy w talerzach.

Opis przepisu:


Gęsty krem z pora i jabłek to doskonały pomysł na smaczną, rozgrzewającą i sycącą zupę warzywną, która jest nie tylko zdrowa, ale również doskonale smakuje – m.in. dzięki wykorzystaniu przyprawy JARZYNKA WINIARY.

Smak kremu z jabłek i pora wzbogaca posiekany szczypiorek i natka pietruszki, która z jednej strony jest elementem dekoracyjnym, a z drugiej strony – prawdziwym skarbem dla organizmu, podobnie jak zdrowe jabłka.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?