Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Krem czekoladowy

  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Czekoladę zetrzyj na tarce.
  2. Połowę cukru, żółtka, utartą wanilię i śmietankę 12% wymieszaj w naczyniu wstawionym do większego naczynia z wrzątkiem.
  3. Dodaj 220 g czekolady i ubijaj, aż masa zgęstnieje.
  4. Żelatynę namocz w 4 łyżkach wody, podgrzej i połącz z masą.
  5. Masę ostudź, dodaj ubite z resztą cukru białka, delikatnie wymieszaj.
  6. Krem przełóż do pucharków i odstaw do stężenia.
  7. Deser podawaj z ubitą śmietanką 36% i utartą czekoladą.
Kalorie: - kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Krem czekoladowy

Wydrukuj przepis

Krem czekoladowy

Zgłoś przepis do moderacji