1

2

Przepisy

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Czekoladę zetrzyj na tarce.
  2. Połowę cukru, żółtka, utartą wanilię i śmietankę 12% wymieszaj w naczyniu wstawionym do większego naczynia z wrzątkiem.
  3. Dodaj 220 g czekolady i ubijaj, aż masa zgęstnieje.
  4. Żelatynę namocz w 4 łyżkach wody, podgrzej i połącz z masą.
  5. Masę ostudź, dodaj ubite z resztą cukru białka, delikatnie wymieszaj.
  6. Krem przełóż do pucharków i odstaw do stężenia.
  7. Deser podawaj z ubitą śmietanką 36% i utartą czekoladą.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: