Soczysta pierś kurczaka z czosnkiem i ziołami

Oceń ten przepis!

5/5 5 9 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 4

5/5 5 9 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

Przygotowanie:

  1. Rozgrzej patelnię (najlepiej teflonową), nie dodawaj tłuszczu.
  2. Lekko rozbij pierś kurczaka na grubość 1,5 – 2 cm. Umieść pierś na jednej połowie pergaminu, drugą połową przykryj mięso od góry.
  3. Zawinięte w pergamin mięso połóż na rozgrzanej wcześniej patelni bez dodatku tłuszczu. Smaż na średnim ogniu (50% mocy kuchenki gazowej lub elektrycznej), po 5 minut z każdej strony.
  4. Przełóż całość na talerz, wyrzuć pergamin. Podawaj z ryżem i sałatką lub warzywami.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?