1

2

Przepisy

Soczysta pierś kurczaka z czosnkiem i ziołami

5/5 5 6 5 1

przygotowanie: 15 minut

porcje: 4 porcje

199 calories kalorie: 199 kcal / porcja

Zdziwisz się, jak łatwo przyrządzisz rewelacyjny drób z patelni, gdy wykorzystasz możliwości, jakie daje WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczysta pierś kurczaka z czosnkiem i ziołami. Miękki kurczak z nutą czosnku podbije serca Twoich domowników i z pewnością będą prosili o dokładkę!

Spróbuj także z sosem pomarańczowym z pieprzem cayenne i rozmarynem na Kremowej Bazie do jasnych sosów WINIARY >>

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Rozgrzej patelnię (najlepiej teflonową), nie dodawaj tłuszczu.
  2. Lekko rozbij pierś kurczaka na grubość 1,5 – 2 cm.
  3. Umieść pierś na jednej połowie pergaminu, drugą połową przykryj mięso od góry.
  4. Zawinięte w pergamin mięso połóż na rozgrzanej wcześniej patelni bez dodatku tłuszczu. Smaż na średnim ogniu (50% mocy kuchenki gazowej lub elektrycznej), po 5 minut z każdej strony.
  5. Przełóż całość na talerz, wyrzuć pergamin.
  6. Podawaj z ryżem i sałatką lub warzywami.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: