Spaghetti po bolońsku

Oceń ten przepis!

5/5 5 18 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 5 min.

  • Oczekiwanie 33 min.

  • Porcje 4

5/5 5 18 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso mielone lekko podsmaż przez ok. 8 minut na niewielkiej ilości oleju.
  2. Do mięsa wlej 250 ml wody, wsyp zawartość torebki, dokładnie wymieszaj i zagotuj.
  3. Duś po przykryciem na małym ogniu przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
  4. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu.
  5. Ugotowany makaron polej przygotowanym sosem
  6. Możesz posypać startym parmezanem i udekorować świeżą bazylią.

Opis przepisu:

Szukasz pomysłu na spaghetti?Ten błyskawiczny obiad po włosku przygotujesz łatwo, gdy masz pod ręką świetny POMYSŁ NA... Spaghetti po bolońsku, mielone mięso oraz makaron. Mięso przyrządzone w aromatycznym sosie smakuje wspaniale, zwłaszcza gdy posypiemy danie tartym żółtym serem (np. parmezanem) i udekorujemy listkami bazylii.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?