Rurki z kurczakiem w sosie pieczarkowym

5/5 5 42 5 1

przygotowanie: 37 min

porcje: 4 porcje

308 calories kalorie: 308 kcal / porcja


Rurki z kurczakiem w sosie śmietankowym to znakomity pomysł na obiad z piersią z kurczaka i Sosem Na Każdy Dzień Pieczarkowym WINIARY. Smażone kawałeczki filetu z kurczaka z cebulką, podawane z makaronem rurki i polane sosem pieczarkowym to danie idealne na obiad dla młodszych i starszych. Makaron z kurczakiem możesz dodatkowo posypać szczypiorkiem i startym żółtym serem (np. parmezanem).

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Sos przygotuj w 250 ml wody i śmietance. Makaron ugotuj wg wskazówek na opakowaniu, odsącz.
  2. Mięso pokrój w paski.
  3. Cebulę obierz i pokrój w kostkę, zeszklij na oleju, dodaj mięso, podsmaż, dopraw do smaku solą i pieprzem.
  4. Zawartość patelni połącz z makaronem i sosem, podgrzej.
  5. Rozłóż na talerze, posyp szczypiorkiem i serem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.