Krem z zielonego groszku

5/5 5 14 5 1
5/5 5 14 5 1
  • Przygotowanie: 20 min.

  • Oczekiwanie: 25 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. W średniej wielkości garnku rozgrzej olej. Dodaj do niego przeciśnięty przez praskę czosnek, por i koper. Duś na małym ogniu do zeszklenia się warzyw.
  2. Dodaj wodę i bulion warzywny. Doprowadź wszystko do wrzenia.
  3. Do wrzącego wywaru wrzuć groszek i gotuj około 5 minut.
  4. Dodaj pół pęczka natki pietruszki i zmiksuj na gładki krem.
  5. Podawaj gorący z oliwą z oliwek i posiekaną natką pietruszki.

Opis przepisu:

Krem z zielonego groszku to kwintesencja lata. Niesamowity smak tego zielonego warzywa łączy w sobie wszystko, co w lecie najlepsze – intensywność i świeżość smakowitych warzyw oraz ich energetyczne, napełnione słońcem kolory. Wszystko to sprawi, że krem z zielonego groszku stanie się ulubioną potrawą na letnie obiady. Tę pyszną zupę przygotujesz na bazie Bulionu warzywnego WINIARY. Sprawdź nasz przepis!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?