1

2

Przepisy

Krem z zielonego groszku

5/5 5 12 5 1

przygotowanie: 25 minut

porcje: 4 porcje

Krem z zielonego groszku to kwintesencja lata. Niesamowity smak tego zielonego warzywa łączy w sobie wszystko, co w lecie najlepsze – intensywność i świeżość smakowitych warzyw oraz ich energetyczne, napełnione słońcem kolory. Wszystko to sprawi, że krem z zielonego groszku stanie się ulubioną potrawą na letnie obiady. Sprawdź nasz przepis!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. W średniej wielkości garnku rozgrzej olej. Dodaj do niego przeciśnięty przez praskę czosnek, por i koper. Duś na małym ogniu do zeszklenia się warzyw.
  2. Dodaj wodę i bulion warzywny. Doprowadź wszystko do wrzenia.
  3. Do wrzącego wywaru wrzuć groszek i gotuj około 5 minut.
  4. Dodaj pół pęczka natki pietruszki i zmiksuj na gładki krem.
  5. Podawaj gorący z oliwą z oliwek i posiekaną natką pietruszki.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: