Zupa grysikowa

Oceń ten przepis!

5/5 5 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 4

5/5 5 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zagotuj 1 litr wody i rozpuść 2 kostki bulionowe.
  2. Warzywa umyj, obierz i wrzuć do bulionu. Gotuj około 20 minut.
  3. Dodaj kaszę mannę i gotuj przez kilka minut.
  4. Dopraw solą.
  5. Przed podaniem zupę posyp koperkiem.

Opis przepisu:

Pyszna zupa grysikowa ze słodkim akcentem marchewki i selera to świetne danie dla osób na diecie lekkostrawnej. Przygotujemy ją w niecałe pół godziny na esencjonalnym Bulionie warzywnym WINIARY z dodatkiem warzyw i kaszy manny, a do smaku doprawiamy jedynie odrobiną soli i świeżym, siekanym koperkiem, który nada zupie przyjemny aromat. Warzywa do zupy możemy wrzucić w całości, ale jeśli chcemy, by zupa ugotowała się szybciej, wystarczy zetrzeć je na tarce o grubych oczkach (lub ewentualnie na tarce do plasterkowania). Zupę grysikową podajemy na lekki, gorący lunch lub jako danie obiadowe.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?