Zupa kalafiorowa z kaszą jęczmienną

5/5 5 5 5 1
5/5 5 5 5 1
  • Przygotowanie: 15 min.

  • Oczekiwanie: 35 min.

  • Porcje: 3

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zagotuj 0,5 litra wody, rozpuść kostkę rosołową i dodaj kaszę. Gotuj przez 15 minut.
  2. Kalafior umyj, podziel na różyczki. Obierz i umyj marchewkę. Następnie dodaj do bulionu i kaszy.
  3. Zupę dokładnie rozprowadź w 750 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 8 minut, często mieszając.
  4. Dodaj zupę do kaszy i warzyw.
  5. Gdy marchewka będzie miękka, wyjmij ją i po ostudzeniu pokrój w plasterki. Następnie dodaj ponownie do zupy.
  6. Dodaj groszek do zupy.
  7. Zupę wlej do talerzy, a następnie posyp szczypiorkiem i natką pietruszki.

Opis przepisu:

Pożywna, gorąca zupa kalafiorowa z kaszą jęczmienną, marchewką, groszkiem oraz siekaną zieleniną to dobry sposób na „doładowanie baterii” w środku dnia. Kasza jęczmienna i bukiet warzyw dostarczą nam potrzebnych substancji odżywczych, a smak potrawie nada Rosół drobiowo-warzywny Domowa Kuchnia WINIARY z dodatkiem Zupy jarzynowej Nasza Specjalność WINIARY.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?