1

2

Przepisy

Kalafiorowa z kaszą

5/5 5 4 5 1

przygotowanie: 39 minut

porcje: 3 porcje

Pożywna, gorąca zupa kalafiorowa z kaszą jęczmienną, marchewką, groszkiem oraz siekaną zieleniną to dobry sposób na „doładowanie baterii” w środku dnia. Kasza jęczmienna i bukiet warzyw dostarczą nam potrzebnych substancji odżywczych, a smak potrawie nada Rosół drobiowo-warzywny Domowa Kuchnia WINIARY z dodatkiem Zupy jarzynowej Nasza Specjalność WINIARY.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kalafiora umyj, podziel na różyczki.
  2. Zagotuj 0,5 litra wody, rozpuść kostkę rosołową i dodaj kaszę.
  3. Gotuj przez 15 minut.
  4. Obierz i umyj marchewkę.
  5. Dodaj do bulionu z kaszą kalafiora i marchewkę.
  6. Zupę dokładnie rozprowadź w 750 ml zimnej wody.
  7. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
  8. Gotuj na małym ogniu przez 8 minut, często mieszając.
  9. Dodaj zupę do kaszy i warzyw.
  10. Gdy marchewka będzie miękka, wyjmij ją i po ostudzeniu pokrój w plasterki. Następnie dodaj ponownie do zupy.
  11. Dodaj groszek do zupy.
  12. Zupę wlej do talerzy, a następnie posyp szczypiorkiem i natką pietruszki.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: