Sos tatarski

Oceń ten przepis!

4/5 4 25 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 22 min.

  • Oczekiwanie 3 godz.

  • Porcje 4

4/5 4 25 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Grzybki, ogórki i cebulki pokrój w drobną kostkę.
  2. Majonez wymieszaj z jogurtem, chrzanem i musztardą. Dodaj grzybki, ogórki i cebulki.
  3. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem, dokładnie wymieszaj.
  4. Odstaw na kilka godzin do lodówki aby smaki się przegryzły.
  5. Podaj do pieczonych mięs, wędlin, jaj na twardo i kanapek.

Opis przepisu:

Wyborny, gęsty sos tatarski z jogurtem, chrzanem, musztardą i Majonezem Dekoracyjnym WINIARY przygotowujemy na kilka godzin przed podaniem, aby wszystkie smaki zdążyły się przegryźć. Do naszego sosu dodajemy drobniutko pokrojone grzybki marynowane, konserwowe ogórki i marynowaną cebulkę. Domowy sos tatarski to idealny dodatek do kanapek, jaj na twardo, zimnych mięs oraz wędlin.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?