Schab w galarecie

Oceń ten przepis!

4/5 4 8 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 4

4/5 4 8 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

do dekoracji:

Przygotowanie:

  1. Bulion rozpuść w 0,5 l wrzącej wody, ostudź.
  2. Do zimnego bulionu wsyp Żelatynę, wymieszaj, podgrzej i gotuj na „wolnym ogniu” ok. 2-3 minuty, następnie odstaw do wystudzenia.
  3. Pasztet wymieszaj z miękkim masłem tak, aby uzyskać jednolitą konsystencję.
  4. Schab rozłóż na porcje (po dwa plasterki na porcję) na kratkę stalową, którą ustaw na blaszce.
  5. Każdą porcję szprycuj mieszanką pasztetu z masłem.
  6. Na pasztecie ułóż cząstki jajek i pomidorów oraz natkę pietruszki lub owoce.
  7. Każdą porcję zalej tężejącą galaretką.
  8. Po całkowitym stężeniu porcje schabu przełóż na talerze i podawaj: w przypadku schabu z jajkiem i pomidorem z chrzanem ze śmietanką lub sosem tatarskim; w przypadku schabu z owcami z sosem z żurawiną.

Opis przepisu:

Schab w galarecie to przepis, który może udekorować Twój stół nawet od święta. Pieczony schab bez kości, w połączeniu z Bulionem na żeberkach WINIARY oraz odrobiną fantazji przy dekoracji dania, da efekt, którego nie spodziewają się zgromadzeni wokół stołu. Do dekoracji wykorzystaj brzoskwinie, ananas, jajko i pomidor, a całość posyp natką pietruszki.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?