Schab po warszawsku

5/5 5 7 5 1
5/5 5 7 5 1
  • Przygotowanie: 42 min.

  • Oczekiwanie: 15 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Miękkie masło wymieszaj z bardzo mocno odciśniętym z nadmiaru octu chrzanem.
  2. Pod koniec mieszania dodaj pokrojoną drobno natką pietruszki i bardzo drobno pokrojonym jajkiem. Dopraw świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
  3. Rosół rozpuść w 0,5 l wrzątku.
  4. Do ostudzonego bulionu wsyp Żelatynę. Wymieszaj, podgrzej i gotuj na „wolnym ogniu” ok. 2-3 minuty.
  5. Następnie wystudź i wstaw do lodówki do momentu całkowitego stężenia.
  6. Stężały auszpik pokrój w kostkę o bokach nie większych niż 0,5 cm i suto skrop wiśniówką.
  7. Między każde dwa plasterki schabu włóż farsz chrzanowo-maślany, lekko dociśnij. Tak przygotowane porcje schabu ułóż na płaskim talerzu.
  8. Schab szprycuj Majonezem, na nim ułóż cząstkę pomidora i jajka.
  9. Dekoruj natką pietruszki, a wokół schabu posyp pokrojony auszpikiem o aromacie wiśniówki

Opis przepisu:

Schab po warszawsku to pomysł na pełnowartościowy i pyszny obiad dla całej rodziny. Dodatkowo, do przygotowania dania wykorzystaj Rosół drobiowy WINIARY, który doda wspaniałego aromatu. Schab po warszawsku podaj z pomidorem, jajkiem oraz Majonezem Dekoracyjnym WINIARY.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?