Krem z zielonego groszku

Oceń ten przepis!

4/5 4 13 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 12 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 4

4/5 4 13 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Rosół rozpuść w 1 l wrzącej wody.
  2. Rozmrożony zielony groszek wsyp do gotującego się rosołu. Gotuj ok. 1-2 minuty.
  3. W trakcie gotowania groszku wlej śmietankę, zaraz po zagotowaniu zdejmij z „ognia” i zmiksuj.
  4. Tak przygotowaną zupę przelej do filiżanek lub bulionówek i podawaj z groszkiem ptysiowym lub grzankami z pszennego pieczywa.

Opis przepisu:

Krem z zielonego groszku ze śmietanką jest niezwykle prosty w przygotowaniu. Już w kwadrans przygotujesz smaczny i gęsty krem z groszku, który możesz podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami – w całości lub w kawałeczkach. Do kremu z zielonego groszku możesz dodać również ziemniaki oraz zasmażkę, jeżeli chcesz bardziej zagęścić zupę. Krem z groszku sprawdzi się zarówno jako wstęp do obiadu, jak i podwieczorek.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?