Wrap z kurczakiem i pieczarkami

Oceń ten przepis!

5/5 5 11 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 33 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 4

5/5 5 11 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso pokrój w paseczki.
  2. Cebulę, papryki i pieczarki oczyść, pokrój również w paseczki.
  3. Mięso podsmaż na maśle, dodaj pokrojone warzywa i pieczarki. Smaż do odparowania płynu.
  4. Sos pieczarkowy rozprowadź w 200 ml wody i połącz z mięsem. Duś razem przez 5 minut.
  5. Kukurydzę odsącz z zalewy i połącz z pozostałymi składnikami. Dopraw solą i pieprzem.
  6. Placki tortilli podgrzej i nałóż farsz, zwiń w rulon. Podaj zaraz po przygotowaniu.

Opis przepisu:

Zrób sobie domowy fast food! Poznaj przepis na tradycyjny, ulubiony przez większość z nas wrap z kurczakiem i pieczarkami. Najpierw przyrządzamy farsz z kurczaka, papryk czerwonej i zielonej, cebuli, kukurydzy i pieczarek, a następnie zawijamy go w placki tortilli. Tak przyrządzany wrap z kurczakiem najlepiej smakuje, gdy podajemy go tuż po przygotowaniu. Wrap z kurczakiem i pieczarkami oprócz tego, że jest pyszny, ma także jeszcze jedną zaletę – możemy zabierać go ze sobą gdzie tylko chcemy i zajadać np. w pracy jako drugie śniadanie. Naszym zdaniem bomba!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?