1

2

Przepisy

Wiosenna sałatka

4/5 4 31 5 1

przygotowanie: 20 minut

porcje: 4 porcje

218 calories kalorie: 218 kcal / porcja

Sałatka wiosenna to połączenie różnych rodzajów sałat, jajka ugotowanego na twardo, szynki i czerwonej papryki. Ostrości i charakteru sałatce doda sos z Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, jogurtu naturalnego i chrzanu. Wiosenna, kolorowa sałatka to pożywna propozycja na przekąskę lub kolację. Możesz podać ją także jako dodatek do mięsa, na obiad.

Spróbuj także z sosem chrzanowym na Kremowej Bazie do jasnych sosów WINIARY >>

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Majonez połącz z jogurtem i chrzanem, dopraw solą i pieprzem.
  2. Szynkę i paprykę pokrój w paski, jajka pokroić w plasterki.
  3. Mieszankę sałat wyłóż do płaskiej salaterki, na niej ułóż jajka, szynkę i paprykę.
  4. Całość polej sosem majonezowo-chrzanowym.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: