Serniczki na zimno

Oceń ten przepis!

5/5 5 8 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 50 min.

  • Oczekiwanie 2 godz.

  • Porcje 20

5/5 5 8 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Przygotuj galaretki, jedną rozpuść w 0,5 szkl wody z Żelatyną, a drugą w 300 ml wody.
  2. Ser utrzyj z cukrem pudrem.
  3. Śmietanę i pianę z białek ubij oddzielnie.
  4. Ser delikatnie połącz z galaretką i żelatyną, śmietaną i białkiem.
  5. Małe foremki silikonowe wyłóż pokruszonymi herbatnikami i nałóż porcję masy serowej.
  6. Pozostaw do zastygnięcia i następnie zalej gęstniejącą galaretką.
  7. Wstaw do lodówki do schłodzenia na około 2 godziny.

Opis przepisu:

Sernik na zimno bez pieczenia smakuje rewelacyjnie! Równie dobrym i słodkim przysmakiem są małe serniczki na zimno na herbatnikowych spodach, podawane w niewielkich salaterkach lub silikonowych foremkach. Idealne na szybki podwieczorek, zwłaszcza latem. Do serniczków polecamy Galaretkę o smaku brzoskwiniowym Winiary, ale oczywiście możesz wybrać swój ulubiony smak. W innym wariancie do serniczków możesz dodać małe kawałki owoców, ale także posypać desery wiórkami czekolady.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?