1

2

Przepisy

Serniczki na zimno

5/5 5 8 5 1

przygotowanie: 25 minut

oczekiwanie: 150 minut

porcje: 20 porcji

134 calories kalorie: 134 kcal / porcja

Sernik na zimno bez pieczenia smakuje rewelacyjnie! Równie dobrym i słodkim przysmakiem są małe serniczki na zimno na herbatnikowych spodach, podawane w niewielkich salaterkach lub silikonowych foremkach. Idealne na szybki podwieczorek, zwłaszcza latem. Do serniczków polecamy Galaretkę o smaku brzoskwiniowym Winiary, ale oczywiście możesz wybrać swój ulubiony smak. W innym wariancie do serniczków możesz dodać małe kawałki owoców, ale także posypać desery wiórkami czekolady.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Przygotuj galaretki, jedną rozpuść w 0,5 szkl wody z Żelatyną, a drugą w 300 ml wody.
  2. Ser utrzyj z cukrem pudrem.
  3. Śmietanę i pianę z białek ubij oddzielnie.
  4. Ser delikatnie połącz z galaretką i żelatyną, śmietaną i białkiem.
  5. Małe foremki silikonowe wyłóż pokruszonymi herbatnikami i nałóż porcję masy serowej.
  6. Pozostaw do zastygnięcia i następnie zalej gęstniejącą galaretką.
  7. Wstaw do lodówki do schłodzenia na około 2 godziny.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: