Jajka z kawiorem

4/5 4 9 5 1
4/5 4 9 5 1
  • Przygotowanie: 22 min.

  • Oczekiwanie: 10 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jajka ugotuj na twardo. Obierz ze skorupek i przekrój na połowę. Wyjmij delikatnie żółtka.
  2. Żółtka, Majonez, musztardę oraz kawior połącz. Dopraw solą i pieprzem.
  3. Masą napełnij połówki białek.
  4. Rzodkiewki natnij dekoracyjnie z jednej strony i poukładaj między jajkami.
  5. Udekoruj koperkiem.

Opis przepisu:

Jajka z kawiorem to nasz pomysł na przełamanie stereotypów o nudnych jajkach, które zawsze pojawiają się na świątecznych i urodzinowych stołach. Fantazyjne podanie faszerowanych kawiorem jajek sprawi, że danie udekoruje Twój stół. Do ich przygotowania wykorzystaj Majonez dekoracyjny WINIARY, czerwony kawior i rzodkiewki. Jajka z nadzieniem możesz podać jako dodatek do zaplanowanych dań lub jako samodzielna przekąska. Jajka z kawiorem podaj najlepiej z pieczywem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?