Jajka w szynce

4/5 4 42 5 1
4/5 4 42 5 1
  • Przygotowanie: 30 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jajka ugotowane na twardo i ogórki pokrój w kosteczkę.
  2. Dodaj do tego serek śmietankowy i wymieszaj.
  3. Nałóż pastę na plasterek szynki lub polędwicy, a następnie zawiń.
  4. Jogurt połącz z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, chrzanem i pietruszką. Ruloniki polej powstałym sosem chrzanowym.
  5. Udekoruj natką pietruszki.

Opis przepisu:

Jajka w szynce to prosta, a zarazem efektowna przekąska. Ugotowane jajko i ogórek kiszony zawiń w plastry szynki, a całość przewiąż szczypiorkiem. W tym daniu liczy się fantazja podania, a przekonasz się, że z jedynie kilku składników możesz stworzyć prawdziwą dekorację stołu. Pysznym dodatkiem będzie sos na bazie Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, z chrzanem i natką pietruszki.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?