1

2

Przepisy

Jajka w szynce

4/5 4 23 5 1

przygotowanie: 30 minut

porcje: 4 porcje

223 calories kalorie: 223 kcal / porcja

Jajka w szynce to prosta, a zarazem efektowna przekąska. Ugotowane jajko i ogórek kiszony zawiń w plastry szynki, a całość przewiąż szczypiorkiem. W tym daniu liczy się fantazja podania, a przekonasz się, że z jedynie kilku składników możesz stworzyć prawdziwą dekorację stołu. Pysznym dodatkiem będzie sos na bazie Majonezu dekoracyjnego WINIARY, z chrzanem i natką pietruszki.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jajka i ogórki po pokrój w kosteczkę.
  2. Dodaj do tego serek śmietankowy i wymieszaj.
  3. Nałóż pastę na plasterek szynki lub polędwicy i zawiń go.
  4. Jogurt połącz z Majonezem, chrzanem i pietruszką. Ruloniki polej sosem chrzanowym.
  5. Udekoruj natką pietruszki.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: