Jajka w szynce

Oceń ten przepis!

4/5 4 49 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Porcje 4

4/5 4 49 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jajka ugotowane na twardo i ogórki pokrój w kosteczkę.
  2. Dodaj do tego serek śmietankowy i wymieszaj.
  3. Nałóż pastę na plasterek szynki lub polędwicy, a następnie zawiń.
  4. Jogurt połącz z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, chrzanem i pietruszką. Ruloniki polej powstałym sosem chrzanowym.
  5. Udekoruj natką pietruszki.

Opis przepisu:

Kilka prostych składników – jajko ugotowane na twardo, ogórek kiszony, serek śmietankowy, szynka konserwowa lub polędwica. W błędzie jest ten, kto sądzi, że z tych pozornie zwyczajnych produktów nie można wyczarować nic wyjątkowego, efektownie prezentującego się na stole. Można! Jeśli lubisz zaskakiwać swoich gości i domowników pysznymi przekąskami, koniecznie sięgnij po przepis na jajka w szynce.

Przygotowanie tej potrawy jest bajecznie proste i szybkie. Możesz ją wpisać na swoją magiczną listę „przystawek na już”, kiedy tylko masz ochotę na coś innego niż zazwyczaj lub gdy ktoś zaskoczy Cię niezapowiedzianą wizytą. Zazwyczaj każdy ma w domu potrzebne składniki do jej przyrządzenia. Aż trudno uwierzyć, że w kilka chwil może powstać coś tak smacznego i cieszącego oko zarazem.

Wystarczy, że pokroisz w kostkę ugotowane na twardo jajka i ogórki kiszone, a następnie połączysz je ze sobą przy pomocy serka śmietankowego. Tak przygotowany farsz nałóż na plastry szynki i zwiń je w ruloniki. Jeśli chcesz udekorować przystawkę, możesz przewiązać każdy rulon szczypiorkiem. Szybka, prosta, a jakże efektowna dekoracja!

Doskonałym dodatkiem do jajek w szynce będzie sos na bazie Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, z jogurtem naturalnym, chrzanem i natką pietruszki, który nada potrawie charakteru i wyrazistej nuty. Możesz od razu polać nim jajka w szynce lub postawić obok w sosjerce do sosów na ciepło.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?