1

2

Przepisy

Babeczki cytrynowe

5/5 5 34 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 50 minut

porcje: 20 porcji

150 calories kalorie: 150 kcal / porcja

Babeczki cytrynowe to prosty i smaczny deser, który najlepiej smakuje z ciepłym kakao. Babaczki będą także ideale na urodziny lub imieniny najmłodszych domowników. Pachnące cytryną, z dodatkiem Budyniu o smaku waniliowym bez cukru WINIARY. Po przestudzeniu całość posyp cukrem pudrem. Możesz podawać je ze świeżymi owocami – truskawkami, malinami lub jagodami.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki na ciasto miksuj przez 5 minut. Po zmiksowaniu dodaj kandyzowaną skórkę pomarańczy i wymieszaj ją z masą.
  2. Foremki do babeczek wysmaruj masłem i posyp bułką tartą.
  3. Przełóż ciasto do foremek do ok. 3/4 wysokości.
  4. Piekarnik rozgrzej do 175°C.
  5. Foremki z ciastem ułóż na blasze i wstaw do piekarnika. Piecz ok. 20­25 minut.
  6. Nie otwieraj piekarnika w czasie pieczenia.
  7. Po ostudzeniu posyp cukrem pudrem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: