Babeczki cytrynowe

5/5 5 35 5 1
5/5 5 35 5 1
  • Przygotowanie: 28 min.

  • Oczekiwanie: 25 min.

  • Porcje: 20

składniki:

liczba porcji:

Ciasto

Do dekoracji

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki na ciasto miksuj przez 5 minut. Po zmiksowaniu dodaj kandyzowaną skórkę pomarańczy i wymieszaj ją z masą.
  2. Foremki do babeczek wysmaruj masłem i posyp bułką tartą.
  3. Przełóż ciasto do foremek do ok. 3/4 wysokości.
  4. Piekarnik rozgrzej do 175°C. Foremki z ciastem ułóż na blasze i wstaw do piekarnika. Piecz ok. 20-­25 minut.
  5. Po ostudzeniu posyp cukrem pudrem.

Opis przepisu:

Babeczki cytrynowe to prosty i smaczny deser, który najlepiej smakuje z ciepłym kakao. Babaczki będą także ideale na urodziny lub imieniny najmłodszych domowników. Pachnące cytryną, z dodatkiem Budyniu o smaku waniliowym bez cukru WINIARY. Po przestudzeniu całość posyp cukrem pudrem. Możesz podawać je ze świeżymi owocami – truskawkami, malinami lub jagodami.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?