Naleśniki z soczewicą

Oceń ten przepis!

4/5 4 7 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 27 min.

  • Oczekiwanie 45 min.

  • Porcje 6

4/5 4 7 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Z mleka, wody, mąki, jajek, szczypty soli i oleju przygotować ciasto naleśnikowe i smażyć naleśniki.
  2. W osolonej wodzie ugotować soczewicę. Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć drobno posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać soczewicę i smażyć ok. 2 minuty.
  3. Do farszu dodać 3/4 szklanki bulionu drobiowego, doprawić solą, pieprzem i chwilę jeszcze gotować (ok.15 minut))
  4. Dodać koncentrat pomidorowy i bułkę tartą. Usmażone naleśniki posmarować farszem,zwinąć jak krokiety.
  5. Podawać z wcześniej przygotowanym wg przepisu sosem borowikowym Winiary.

Opis przepisu:

Naleśniki są niezawodnym pomysłem na obiad na każdą okazję. Można serwować je w wersji słodkiej lub wytrawnej, dzięki czemu trafiają one w gusta niemal wszystkich osób. Jak stworzyć to danie w wytrawnej odsłonie? Przedstawiamy przepis na naleśniki z soczewicą polane wyjątkowym Sosem borowikowym Jak u Mamy WINIARY.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?